Er du klar, mand?

Indhold

“Er du klar, mand?” er et forløb i Sønderborg Kommune, der består af en camp og efterfølgende 19 mødegange rettet mod mænd med livsstilsudfordringer og/eller mentale helbredsudfordringer. Der er allerede planlagt 10 hold frem til 2019, hvor der er fokus på sociale fællesskaber og KRAM faktorer. Projektet er blevet til i samarbejde med diverse foredragsholdere, samt lokale sportsforeninger og fitnesscentre.

Rekruttering sker gennem ugeavisen, facebook, radiosport, flyers, informationsmails til virksomheder, reklame på byportene. Derefter screenes mænd gennem en samtale på Sundhedscentret. Under campen, som varer 24 timer, afholdes forskellige udendørsaktiviteter herunder fysisk træning, madlavning og konkurrencer. Projektlederen står for den overordnede organisering og styring. Derudover er der også en sundhedsvejleder, naturvejleder, træner og en foredragsholder tilknyttet hver camp. De bakker alle op om aktiviteterne, såvel som mændenes motivation til livstilsændringer.

Efter campen deltager mændene i et forløb med forskellige former for fysiske aktiviteter fx body pump, boksning, klatring, disk golf, roning, fysisk aktivitet i skoven m.m. Mændene mødes én gang om ugen i 16 uger, samt én gang om måneden i de efterfølgende tre måneder. Den første midtvejsevaluering gennemføres i januar 2018. Der forelægger derfor endnu ingen evaluering, men der har været rigtig gode tilbagemeldinger på holdene.

”Er du klar, mand” er en del af projektet ”Sund Mand Sønderborg”.

Læs mere på Sønderborg kommunes hjemmeside og i casebeskrivelsen nedenfor.


Læs mere


kontakt

Jette Søgaard Hansen

Koordinator i Sund By Netværket

Organisation
Sønderborg Kommune

Telefon: