Food Maker Randers – Vi leger med mad


Indhold

‘Food Maker Randers – Vi leger med mad’ er et 2årigt udviklingsprojekt, hvor der skabes fællesskaber gennem madglæde. Hypotesen er, at når unge (16-28 år) indgår i et fællesskab, hvor de frit kan eksperimentere og lege med mad, så udvikles deres lyst og evne til selv at lave mad. Når de unge selv laver mad, bliver de mere bevidste om, hvad de spiser, og i sidste ende vil det føre til sundere madvaner.

Køkkenet sætter de fysiske rammer og de unge har mulighed for at deltage i en madklub på fleksibel basis, hvor man kan tilmelde sig fra uge til uge. Aktiviteten består af en gruppe deltagere og en eller to værter, som begge er fra aldersgruppen samt en projektmedarbejder, hvis rolle er at åbne op og efterfølgende lukke ned for køkkenet, og under aktiviteten at ”stå i baggrunden” og hjælpe til, hvis praktiske spørgsmål opstår.

Der skal være plads til at lave fejl og disse fejl er både med til at skabe læring og et afslappet miljø, hvor de unge ikke føler, at de skal præstere men kan være sig selv.

“Det handler om madglæde og fællesskab, og de unge mødes for at dele glæden ved at fremstille et spændende hjemmelavet måltid af lækre råvarer. Det handler også om sundhed, men mere mental sundhed i form af gode sociale oplevelser,” siger Jannie Martensen, projektleder for Food Maker Randers.

Læs mere nedenfor.

 


Læs mere


kontakt

Jannie Martensen

Organisation
Randers Kommune

Telefon: 29424078