Sund Start


Indhold

I Fredericia Kommune har de arbejdet med “Sund start”, med fokus på en tidlig forebyggende indsats, som forbedrer den gravide og barnets chancer for en sund start på livet. Indsatsen er med til at forbygge fejludvikling hos børnene og øge trivslen i familierne.

Udover de sundhedsfaglige formål, herunder sikring af barnets fysiske og mentale trivsel, har projektet har en række organisatoriske formål om styrkelse og udvikling af det tværfaglige og tværsektorelle samarbejde. Dette har bl.a. skabt en ny henvisningskultur gennem et tættere samarbejde mellem sundhedsplejersker og jordmødre. Sundhedsplejersken får nu allerede kontakt til den gravide i 12. uge, hvor det ellers er normalen at kontakte etableres efter fødslen. Herudover er sundhedsplejersken tilstede i jordemødre-konsultationen 1 ud af 2 dage om ugen.

Indsatsen målrettes gravide kvinder, som tilhører svangeromsorgens niveau 3. Der er tale om, sårbare gravide med eller uden partner. Unge piger og kvinder, som eksempelvis har vanskeligt ved selvstændigt at tage vare på sig selv. Omkring 50 % af de opsporede gravide rykker fra niveau 3 til niveau 2. Projektet har også affødt, at et lignende tilbud iværksættes til mødre i niveau 4.

Læs mere om projektet i casebeskrivelsen nedenfor.


Læs mere


kontakt

Malene Lund Grindsted

Koordinator i Sund By Netværket

Organisation
Fredericia Kommune

Telefon: 25634987