Inspirationsmøde om arbejdet med vilde problemer

Information

Sted:
Virtuelt på Teams
Dato:
29/03/2023
Tidspunkt:
09:00-11:30
Tilmeldingsfrist:
27/03/2023

Kommuner hele landet over arbejder i dag med flere store udfordringer, men langt fra alle er lige nemme at løse. Derfor er man eksempelvis i Aarhus Kommune begyndt at arbejde mere fokuseret med vilde problemer – særligt fokuseret på syv  grundlæggende udfordringer som er svære at løse, og kræver helhedsorienterede indsatser på tværs, for at komme i mål.

Et af de vilde problemer handler om at få Sundhed ind i alt, således at dagsordenen om folkesundhed bliver tænkt på tværs af alle velfærdsområder. Det er samtidig noget af det mest centrale for Sund By Netværkets arbejde, og det vi sammen med alle medlemskommunerne kæmper for at fremme.

Derfor inviterer vi til virtuelt møde på Teams onsdag d. 29. marts kl. 09-11:30 for at tale om, hvordan I ude i kommunerne arbejder med at tænke folkesundhed på tværs af alle velfærdsområder. Aarhus Kommune vil indledningsvist folde deres arbejde ud, og vi håber, at dette er til inspiration for andre! Andre indlæg og vinkler på det kommunale arbejde med vilde problemer kan komme på dagsordenen. Så sidder du inde med et ønske om at dele, så kontakt Charlotte i sekretariatet.

Efter indlæg faciliterer vi en drøftelse, så vi kan udveksle gode erfaringer og idéer til det fremtidige arbejde. Hvor vi ender ved vi ikke, men vi lægger os i selen for 2½ inspirerende timer.

Drøftelserne vil tage afsæt i:

Link til inspiration fra Aarhus Kommune: 7 vilde problemer (aarhus.dk)

 

Program:

9.00:                   Velkommen og skærmen rundt
Hvorfor er jeg med – hvad optager mig?

9.20                     Vilde problemer på agendaen i Aarhus Kommune… og nationalt og internationalt v/ Eva Dalum og Ina Bøge Eskildsen

Teori og metode bag (inspireret af systeminnovation)

De 7 vilde nedslag – overvejelser omkring netop dem

Proces for arbejdet i Aarhus Kommune

10.00                  Pause

10.10                  Refleksioner og andre erfaringer (plenum)

10.35                  Drøftelse i breakout rooms

…om at se sammenhængen mellem de vilde problemer med udgangspunkt i Aarhus’ arbejde, og hvordan man strategisk kan bruge dette til at tænke sundhed ind i alle velfærdsområder

11.10                  Opsamling i plenum

11.25                  Tak for nu og næste skridt
Skal vi mødes igen fysisk/online?


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503