
Som medlem af Sund By Netværket har du og din region eller kommune en række fordele:
I sparer penge
• Det årlige kontingent sikrer værdifuld kompetenceudvikling af medarbejdere fra alle sektorer.
• I har billig adgang til konferencer, temadage og kurser.
I bliver en del af noget større
• Vi er en del af WHO’s Healthy Cities Network, så I har adgang til best practices og kontakter fra hele verden.
• I kan deltage i særlige medlemsaktiviteter, f.eks. studieture og møder med internationale koordinatorer.
• I er en del af en stemme, der varetager alle medlemmers interesser over for ministre, beslutningstager og pressen.
“Kommunerne skal ikke alle genopfinde den dybe tallerken på samme tid. Sund By Netværket er et fællesskab, hvor vi i kommunerne deler de gode idéer og viden med hinanden til gavn for sundheden hos borgerne.
Her afprøves også nye metoder, hvor vi tør indtænke civilsamfundet offensivt for at bekæmpe den stigende ulighed i sundhed. Det er en gevinst for Aarhus Kommune at være aktive medlemmer.”
Hosea Dutschke, Direktør for Sundhed og Omsorg
Aarhus Kommune
“Horsens Kommune har med stort udbytte været medlem af WHO Healthy Cities Network siden 1987.
Det er derfor oplagt at deltage i Det Nationale Sund By Netværk – hvor inspiration, videndeling og det at gå nye veje er omdrejningspunkt.”
Ellen T. Schmidt, Formand for Velfærds- og Sundhedsudvalget
Horsens Kommune
“Vi bruger Sund By Netværket og det europæiske Healthy Cities Network i arbejdet med kommunens sundhedspolitik. Det er en bredere måde at se borgernes sundhed på, og det ansporer os til at arbejde med f.eks. fællesskaber, socialt bæredygtige lokalsamfund og byrum. Det giver god mening for borgerne, og for andre forvaltningsområder end sundhedsområdet.”
Torben Laurén, Sundheds – og Omsorgschef
Frederiksberg Kommune
“Som medlem af Sund By Netværket deltager vi i Haderslev Kommune i forskelige temagrupper. Det at temagrupperne er sammensat af de mennesker der måske ved allermest om hvordan man arbejder med det pågældende tema i kommunerne, gør at vi føler vi altid får noget med hjem – stort og småt. Vi bruger netværket til at lære af de andre kommuners erfaringer, og vi har altid nogen vi kan kontakte i de enkelte kommuner.”
Winnie Holm Lorenzen, Kost- og tobakskoordinator
Haderslev Kommune
”Vi får mulighed for at sparre med et stort tværsektorielt og fagligt netværk ved at deltage i SBN og temagrupperne. Vi bliver inspireret til at gøre nye ting, gøre ting anderledes og gøre ting, som vores kolleger i andre kommuner har gode erfaringer med. Konkret er vi fx blevet inspireret til at tilbyde rygestop på væresteder for socialt udsatte, ligesom vi er blevet inspireret til udviklingen af en række centre, der kombinerer det traditionelle sundhedshus med forsamlingshuset og medborgerhuset.”
Julie Stenvang Pedersen, Konsulent
Odense Kommune
Sund By Netværkets drift hviler på et årligt kontingent, hvis størrelse er afhængigt af kommunens indbyggertal. Det enkelte medlem afholder derudover selv udgifter til møder og transport. Møder i temagrupperne holdes oftest online eller på skift hos medlemmerne. Sund By Netværkets kontingentsatser pris- og lønfremskrives årligt.
Netværkets aktiviteter finansieres primært gennem eksterne puljer og fonde. Sund By Netværket samarbejder bl.a. med Sundhedsministeriet, som gennem en årrække har støttet aktiviteter og projekter i netværket.
Netværket søger desuden fonde og indgår i samarbejde med andre aktører om projekter og aktiviteter. Nogle af netværkets aktiviteter er gratis for medlemmerne at deltage i, nogle får medlemmer til nedsat pris, andre skal alle betale fuld pris for. Det afhænger hver gang af det enkelte projekts økonomi.
Ønsker I at blive medlem, så læs og udfyld tiltrædelsesdokumentet og send det til post@sundbynetvaerket.dk