Invitation til workshop om afstigmatisering af overvægt

Information

Sted:
KL huset i København
Dato:
31/10/2022
Tidspunkt:
10-14
Tilmeldingsfrist:
24/10/2022

Sund By Netværket vil – på baggrund af bevilling fra Novo Nordisk Fonden, Børnevægt i balance – udarbejde en guide der medvirker til at modarbejde stigma samt fremme af trivsel for børn og voksne med overvægt.

Til det arbejde har vi brug for dine faglige input og refleksioner. Rammen for workshoppen er ikke sat endnu, men tilmeld dig allerede nu og få sat x i kalenderen.

Visionen med projektet er at normalisere kommunikationen om overvægt blandt kommunale og regionale fagfolk samt i relationen til borgeren.

Projektet skal være med til at at styrke viden og praktisk formidling om overvægt samt bidrage til at modvirke stigma.Formidlingsmaterialet er med til at skabe fælles forståelse af problemer og mulige løsninger for at fremme børnevægt i balance og reducere andelen af børn, der har overvægt.

Baggrund:

Erfaringerne i kommunerne viser, at der er ændringer i gang i tilgangen til overvægt og i tilgangen til borgere der har overvægt – både blandt børn og voksne. I Sund By Netværkets temagruppe for forebyggelse af overvægt blandt børn, unge og voksne er der et stort behov for at arbejde videre med formidling og kommunikation omkring overvægt da dette dagligt er en udfordring i mødet med borgernebåde børn, forældre og voksne med overvægt. Der er også kommet mere evidens for at stigma i sig selv er psykisk og fysisk skadeligt.

 

Læs mere her: Sund By Netværket (sund-by-net.dk)


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt

Jan Alex Andersson

Specialkonsulent

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: 29 66 65 49

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503