Konferencen "Fra sygefravær til arbejdsevne" 2013

Information

Sted:
Torvehallerne, Vejle
Dato:
27/02/2013
Tidspunkt:
11:30 til 15:30
Tilmeldingsfrist:
14/02/2013

 

 

Om projektet

Temagruppen om sundhed på arbejdspladsen samarbejder med 14 andre EU-lande om projektet ”Sundhedsfremme på arbejdspladsen for personer med kroniske sygdomme – folkesundhed og arbejde”.

Projektet har fokus på, hvordan sundhedsfremme på arbejdspladsen kan bidrage til at understøtte og fremme, at sygemeldte ansatte vender tilbage til arbejde eller bliver fastholdt på arbejdspladsen.

Særligt beskæftiger projektet sig med, hvordan kronisk syge kan opretholde en duelig arbejdsevne på trods af sygdommen.

Projektet blev sat i søen af European Network of Workplace Health Promotion (ENWHP), der er et europæisk netværk, som arbejder for at indføre god praksis for sundhedsfremme på alle europæiske arbejdspladser.

På baggrund af projektet blev konferencen “Fra sygefravær til arbejdsevne” afholdt den 27. februar i Torvehallerne i Vejle. Se invitation og program herfra på nedenstående links.

Hvad kan virksomheder gøre?

For virksomheder gælder det derfor om at undgå, at deres medarbejdere bliver syge, fastholde de sygemeldte medarbejdere, og sørger for, at sygemeldte på bedste måde kan vende tilbage til arbejde.

Projektet ”Sundhedsfremme på arbejdspladsen for personer med kroniske sygdomme – folkesundhed og arbejde” ønsker at være virksomheder behjælpelige med at opnå dette ved at bidrage med inspiration og gode råd baseret på bedste praksis på området.

På baggrund af undersøgelser af bedste praksis på området, resultater fra forskningsprojekter både danske og internationale samt evalueringsresultater fra kommunale projekter er der udarbejdet en vejledning med bred viden om området og udvalgte anbefalinger.

Gode praksis eksempler

I Danmark har to virksomheder kommet med tilbagemelding på deres sociale engagement i forhold til at undgå sygefravær og fastholdelse af kronisk syge på arbejdsmarkedet.

Ved at følge nedenstående links at det muligt at læse om, hvilke indsatser Grundfos og Huset Venture har overfor målgruppen.

Projektet er støttet økonomisk af EU’s sundhedsprogram.

 

 

 


Læs mere


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503