Flyttes til JUNI >> Temagruppemøde Grønne måltider i kommunale køkkener

Information

Sted:
Virtuelt - Microsoft Teams - indkaldelse kommer et par dage før
Dato:
21/04/2021
Tidspunkt:
kl. 13-15
Tilmeldingsfrist:
19/04/2021

Vi UDSKYDER det andet temagruppemøde i Sund By Netværkets nye temagruppe Grønne måltider i kommunale køkkener til juni…

NY DATO følger snarest….

Nærmere info om tema og fokus på mødet følger…. lige om lidt.

 

 

Baggrund for temagruppen:

Sund By Netværket starter – på baggrund af efterspørgsel fra det kommunale bagland – en ny temagruppe, der skal fungere som sparringsnetværk for kommunale medarbejdere, der arbejder med omstilling til, og produktion af, grønne måltider i de kommunale køkkener. Det vil sige måltider, der produceres bæredygtigt, klimavenligt, ernæringsmæssigt rigtigt, og med både velsmag og glæde over måltidet for øje.

Hvem henvender temagruppen sig til?
Temagruppen henvender sig til alle kommunalt ansatte, der eksempelvis beskæftiger sig med produktion af kommunale måltider, indkøb af fødevarer, eller uddannelse af fagligt personale. Det vil sige, at temagruppens primære fokus (i første omgang) ikke er på det pædagogiske omkring måltiderne, men på det produktionsmæssige og mere lavpraktiske: hvordan gør vi!?
Temagruppen skal være et sted, hvor hands on medarbejdere, såvel som medarbejdere med mere strategisk ansvar, kan hente viden, erfaringer og støtte på tværs af kommunegrænserne.

Hvad er temaet?
Temagruppen beskæftiger sig med de måltider, der hver dag produceres i, og serveres fra, kommunale køkkener – fx dagtilbud, skoler, sfo’er, klubber, bosteder, sociale tilbud, personalekantiner, plejehjem mv. Grønne måltider er måltider, der produceres bæredygtigt, klimavenligt, ernæringsmæssigt rigtigt, og med både velsmag og glæde over måltidet for øje. Det kan være fokus på at reducere aftrykket af de indkøbte fødevarers CO2-aftryk, mindske madspild, bruge flere bælgfrugter, mere økologi, indkøbsaftaler med grønne kriterier, uddannelse og inspiration af personale, arbejdsgange, målinger osv.

Omdrejningspunktet i temagruppen er de praktiske erfaringer. Det vægtes højt, at små innovative skridt er dem, vi taler mest om. Formålet er, at alle får mulighed for at komme med eksempler på hvordan, vi hver især arbejder, og at alle har lejlighed til at stille spørgsmål. Vi er alle eksperter i at få vores egen arbejdshverdag til at lykkes, og det er disse eksempler, der skal bringes frem i lyset. Temagruppen skal udbrede best practice og skabe nye tiltag, samarbejder og udvikling på tværs af kommuner. Som igen kan deles med andre.

Hvordan er mødeformen?
Temagruppen mødes på 4-6 virtuelle temagruppemøder årligt. Forud for hvert møde inviteres medlemmerne af temagruppen til at byde ind med punkter/udfordringer/ erfaringer til dagsordenen. De præsenteres hver især kort (5-7 min.) på temagruppemødet, og drøftes herefter (15 min.) af alle deltagerne. Ligesom der også bliver plads til afsluttende fælles videndelingsrunde. Målet er, at vi spiller hinanden gode.

Måske samler vi med tiden de gode eksempler til – endnu lettere – deling. Og måske laver vi på sigt fysiske møder. Ligesom det også er en mulighed at afholde mere tematiske temagruppemøder, hvor vi går i dybden med et særligt tema, evt. med deltagelse af eksterne (ikke-kommunale) deltagere/oplægsholdere.

Formandskabet for temagruppen løftes – i første omgang – af Bente Kramer Møller og Helle Nybo, begge Aarhus Kommune. Tag fat i Bente eller Helle, hvis du ønsker at være en del af formandskabet.


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt

Louise Dal

Chefkonsulent

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: 42450990