Sorg og sorgproces i et sundhedsfremmende perspektiv

Sorg er et naturligt led i menneskelivet og indeholder i de fleste tilfælde bl.a. psykisk smerte, belastnings- og stress reaktioner. Sorg kan betragtes som et livsvilkår. Temaet kan på flere områder kobles med Det Dobbelte KRAM.

I 2018 forventes WHO at vil indføre diagnosekoden ”forlænget sorgforstyrrelse” til listen over diagnoser. Det giver anledning til at reflektere over praksis og hvordan vi som kommuner kan understøtte sorgen som et naturligt og sundt forløb og dermed forebygge kompliceret sorg. Det gælder både individuelt og kulturelt.

Der er ca. 55.000 dødsfald i Danmark om året. Hvis man regner med, at hvert dødsfald efterlader fire mennesker i sorg, betyder det, at mere end 220.000 nye mennesker er i sorg om året i Danmark, og at 22.000 går ind i et kompliceret sorgforløb med risiko for langvarig lidelse og vedholdende fysiske og psykiske konsekvenser.

 Se dagens program herunder.

OBS! Ved tilmelding bedes du – i kommentarfeltet – skrive hvilken af eftermiddagens workshops, du ønsker at deltage i:

1. Børn/unge v/Rikke Vester Roursgaard, Det nationale sorgcenter

2. Voksne/ældre v/Lisbeth Rosenbek Minet, Forskningsenheden for Rehabilitering

3. At miste ved demens v/Charlotte Thusing og Sofie Nautrup Stisen, Vejle Kommune

 

Slides

Slides – Interventioner i sorgprocessen

Slides – Sorgstøtte Børn Unge kommunal kontekst

Slides – Sorg og sorgstøtte i kommunalt regi – at miste ved demens

Slides – Oplæg fra DNS

psst....

TAK!

FOR DIN TÅLMODIGHED

Hej !

Vi er i gang med at udvikle vores hjemmeside – og vi lancerer en ny i starten af januar 2025. Knapperne virker dog stadig, og du er velkommen til at udforske siden. Hvis du vil i kontakt med sekretariatet, så skriv til post@sundbynetvaerket.dk.

Tak for din tålmodighed!