Formål og indhold for dagen

Drevet af den fremmest kompetence på området (Hans Henrik Knoop) foldes begrebet: Positiv Psykologi ud. Dette suppleres med Louise Luxhøj’s erfaringer fra at arbejde praktisk med at træne robusthed. Formålet er, at inspirere til hvordan borgerkontakt – ud fra begrebets perspektiv – kan sikre en ressourceorienteret og anerkendende tilgang, i alle de situationer hvor vi bestræber os på højst mulig borgerinvolvering, og positiv udvikling (særligt) blandt sårbare og såkaldte ressourcesvage mennesker.

Hvorfor aktuelt og relevant

Et af de vigtigste resultater af forskningen i positiv psykologi er, at positive følelser gør os mere handlekraftige og medvirker til at skabe øget engagement i vores liv. Positiv Psykologi repræsenterer dermed et ressourceorienteret og anerkendende menneskesyn, som bidrager til arbejdet med menneskers livskvalitet, ved at lægge vægt på vores tilgang til borgerne, vores kommunikation, måder at tænke, handle og agere på, samt hvordan vi bedst muligt stimulerer, motiverer og faciliterer indsatser – med borgerens styrker i centrum. Kommunerne har fokus på medborgerskab og nødvendigheden af at styrke den kommunale indsats, ved at styrke samspillet med borgerne (størst mulig motivation og engagement i egen udvikling). Denne temadag bidrager til dette perspektiv, ved tale ind i hvad der påvirker vores handlekraft og hvad der er medvirkende til at øge den enkeltes livskvalitet.

Målgruppen – hvorfor et bredt perspektiv

Alle der har kontakt til borgere i kommunen, kan stå i møder, hvor borgere ikke tror på egne evner til udvikling ligegyldigt om det eksempelvis handler om livsstilsændringer, arbejdsmarkedstilknytning eller socialfaglige indsatser.

psst....

TAK!

FOR DIN TÅLMODIGHED

Hej !

Vi er i gang med at udvikle vores hjemmeside – og vi lancerer en ny i starten af januar 2025. Knapperne virker dog stadig, og du er velkommen til at udforske siden. Hvis du vil i kontakt med sekretariatet, så skriv til post@sundbynetvaerket.dk.

Tak for din tålmodighed!