Temagruppemøde Mental Sundhed

Information

Sted:
Vejle - Sundhedshuset Vestre Engvej 51, indgang B, lokale 0008
Dato:
21/01/2015
Tidspunkt:
09:30
Tilmeldingsfrist:
14/01/2015

 

 Formål og indhold for dagen

Drevet af den fremmest kompetence på området (Hans Henrik Knoop) foldes begrebet: Positiv Psykologi ud. Dette suppleres med Louise Luxhøj’s erfaringer fra at arbejde praktisk med at træne robusthed. Formålet er, at inspirere til hvordan borgerkontakt – ud fra begrebets perspektiv – kan sikre en ressourceorienteret og anerkendende tilgang, i alle de situationer hvor vi bestræber os på højst mulig borgerinvolvering, og positiv udvikling (særligt) blandt sårbare og såkaldte ressourcesvage mennesker.

Hvorfor aktuelt og relevant

Et af de vigtigste resultater af forskningen i positiv psykologi er, at positive følelser gør os mere handlekraftige og medvirker til at skabe øget engagement i vores liv. Positiv Psykologi repræsenterer dermed et ressourceorienteret og anerkendende menneskesyn, som bidrager til arbejdet med menneskers livskvalitet, ved at lægge vægt på vores tilgang til borgerne, vores kommunikation, måder at tænke, handle og agere på, samt hvordan vi bedst muligt stimulerer, motiverer og faciliterer indsatser – med borgerens styrker i centrum. Kommunerne har fokus på medborgerskab og nødvendigheden af at styrke den kommunale indsats, ved at styrke samspillet med borgerne (størst mulig motivation og engagement i egen udvikling). Denne temadag bidrager til dette perspektiv, ved tale ind i hvad der påvirker vores handlekraft og hvad der er medvirkende til at øge den enkeltes livskvalitet.

Målgruppen – hvorfor et bredt perspektiv

Alle der har kontakt til borgere i kommunen, kan stå i møder, hvor borgere ikke tror på egne evner til udvikling ligegyldigt om det eksempelvis handler om livsstilsændringer, arbejdsmarkedstilknytning eller socialfaglige indsatser.


Læs mere


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt