Temagruppemøde – Sundhed og Lokalsamfund

Information

Sted:
Gammel Banevej 8, 7470 Karup (kun 10 minutters kørsel fra lufthavn i Karup, Midtjyllands Lufthavn)
Dato:
03/10/2018
Tidspunkt:
10.00-15.00
Tilmeldingsfrist:
26/09/2018

Emne: Sundhedsindsatser i periferien – udfordringer og tilgange til det sundhedsfremmende arbejde i lokalområder på kanten.

Dagens temagruppemøde retter sig mod alle, der interesserer sig for at lave lokalsamfundsindsatser med høj grad af involvering og samskabelse. Fokus er især på lokalområder uden for de større byers center, men kan også være relevant for alle, der ønsker at arbejde med effektiv organisering af det sundhedsfremmende arbejde i periferien.

Temagruppemødet foregår denne gang i Karup, et lille samfund, som med sine 24 km til Viborg befinder sig ”på kanten” af kommunen, og dermed et stykke vej fra de sundhedsfremmende tilbud i kommunens største by. Dette er i mange tilfælde en barriere for de borgere, som har det største behov for disse tilbud. Mange kommuner har igangsat initiativer, der skal imødekomme dette, hvilket også er nødvendigt eftersom uligheden i sundhed vokser og vi fortsat har en stor opgave med at skabe kontakt til de borgere, der er allersværest at nå. Temagruppemødet sætter fokus på to kommuner, der med vidt forskellige afsæt, har gjort sig nogle erfaringer med sundhedsfremmende initiativer i lokalområder i periferien af kommunen.

Vi skal blandt andet høre om erfaringer fra Silkeborg Kommune, hvor tre politiske udvalg er gået sammen om at finansiere indsatser i de små lokalsamfund. Malene Steiniche Kjær vil fortælle om de udfordringer, indsatserne er stødt på lokalt, og hvordan en stærk organisering i styregruppen og den kommunale organisation har sikret, at indsatserne har fået gennemslagskraft.

Derudover skal vi høre om erfaringer fra Viborg Kommune, hvor Marianne Toppenberg har arbejdet med skabelsen af sundhedssatellitter og involvering af lokale aktive borgere som ”trivselspiloter”. Ud over Marianne, skal vi møde medarbejdere i satellitterne og lokale Trivselspiloter, som hver især vil dele deres erfaringer med os.

Både Malene og Marianne har mange års erfaring inden for sundhedsfremme og forebyggelsesområdet, med både ledelse, udvikling og organisering, så der bliver rig mulighed for at trække på deres kompetencer.


Læs mere


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503

Mia Butler

Organisation
Silkeborg Kommune

Telefon: 24986061