Hvordan tænker vi bæredygtigheden og FN’s 17 Verdensmål ind i folkesundhedsarbejdet og vores indsatser? Kan vi måle på det? Og hvordan gør vi det? Hvordan kobles det til de evalueringer, som vi allerede laver? Og hvordan kan vi konkretisere og synliggøre det?
Det er nogle af de spørgsmål, der er omdrejningspunktet for temagruppemødet. Vi tager dels udgangspunkt i WHO Healthy Cities netværkets operationalisering af verdensmålene i de 6 P’er og bliver gennem oplæg fra Deloitte inviteret ind i de danske målepunkter Vores Mål, hvor vi kigger nærmere på, hvordan man kan måle på FN’s internationale Verdensmål i en dansk kontekst. Vi kigger også lidt nærmere på, hvordan kommunerne arbejder med verdensmålene, når Ph.d. Jannik Egelund fortælle om den aktuelle forskning, som han er i gang med i Vejle, Guldborgsund og Gladsaxe kommuner. Ph.d. projektet skal give os viden og indsigt i, hvordan man kan arbejde med at omsætte målene for verdens udvikling til en lokal og håndtérbar strategisk ramme for den enkelte kommune.
Vi har også inviteret temagruppen Dokumentation og Evaluering med, som giver et kort nedslag i deres arbejde med evaluering af folkesundhedsindsatser, som bidrag til vores drøftelser. Indimellem oplæggene drøfter vi nogle af spørgsmålene i grupper og kommer i fællesskab med ideer og input til at bruge verdensmålene i et folkesundhedsperspektiv.
Se program nedenfor
Fristen for tilmeldinger er overskredet.
Kristina Rahbæk Schmidt
Projektkoordinator Sund By Horsens
Organisation
Horsens Kommune
E-mail: kra@horsens.dk
Telefon: 76297024
Ann Møller Gram
Koordinator i Sund By Netværket
Organisation
Tønder Kommune
E-mail: amg@toender.dk
Telefon: 74929445 / 23430256
Jan Alex Andersson
Specialkonsulent
Organisation
Sund By Netværket
E-mail: jaan@sundbynetvaerket.dk
Telefon: 29 66 65 49