WEBINAR – Om børn og unge, som vokser op i familier med psykisk sygdom

Information

Sted:
Virtuelt - Microsoft Teams - indkaldelse kommer et par dage før
Dato:
08/03/2021
Tidspunkt:
09:00-11:00
Tilmeldingsfrist:
05/03/2021

Tilmeldingen er lukket.
Ca. 310.000 børn vokser op i hjem, hvor enten en far eller mor har en psykisk lidelse. Dertil kommer børn, der vokser op med en søskende med en psykisk diagnose. Disse børn overses ofte i skoler og daginstitutioner blandt andet pga. det store tabu, der er forbundet med psykisk sygdom.

Da disse børn er ekstra udsat for senere selv at udvikle psykisk sygdom, ønsker det nye Nationale Kompetencecenter, at forebygge psykisk sygdom, ved at opspore og støtte disse børn i tide.  Det Nationalt Kompetencecenter for børn og unge i familier med psykisk sygdom – Kombu, er et partnerskab mellem Region H og Region N og Psykiatrifonden. Formålet er, at give fagpersoner i kommuner og regioner kompetencer til at se og støtte disse børn i tide.

På webinaret den 8.3.21 vil professor i børne og ungdomspsykiatri Anne Thorup holde et oplæg om børn som vokser op i hjem med psykisk sygdom, hvilket indvirkning det har på barnet og, hvad man kan gøre for at hjælpe børnene og deres familier. Malou Laursen, som er projektleder for Kombu, vil fortælle mere om, hvordan kommunerne kan bruge Kompetencecenteret, hvor vi stadig er åbne overfor at nogle samarbejdskommuner, kan modtage gratis opkvalificering på området.


Lukket for tilmeldinger

Fristen for tilmeldinger er overskredet.


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503

Louise Dal

Chefkonsulent

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: 42450990