Community Champions i England

  I december 2013 tog Charlotte og Christina samt Jacqueline, sekretariatets nye medarbejder og projektleder på det kommende projekt ”Netværk for fællesskabsagenter” til England. Tre dage med et intenst program, hvor vi mødte projektkoordinatorer, evaluatorer, ildsjæle og engagerede borgere, fra fem lokalområder omkring London. Besøgene gav inspiration til, hvordan vi i Sund By Netværket skal arbejde med metoden Community Champions (CC), som vi i netværket skal samarbejde og samudvikle omkring, med 20 kommuner i løbet af 2014.

Læs mere om Netværk for fællesskabsagenter, og tilmeld din kommune!

”Community engagement & living the experience” er kodeordene for CC arbejdet i England. At borgerne i lokalområdet er dem der lever oplevelserne og erfaringerne, og at de professionelle, der kommer udefra, engagerer sig med borgerne omkring dette. Borgerne (CC) er ikke nødvendigvis motiveret omkring et mål, men gør noget fordi de vil! Det kan være alt, så længe der er passion og engagement.

De professionelles opgave er at have færdigheder til at vise borgerne nogle muligheder, som de selv udfylder. Erfaringerne fra England er, at CC-forløbene er relationsopbyggende både ift. relationer borger og borger imellem, mellem borger og lokalsamfund og mellem borger og kommune/de profesionelle. CC er med til at borgerne i lokalområdet oplever området som mere sikkert, trygt og venligt.

Det var engagerede og passionerede mennesker vi mødte, der gerne fortalte om deres erfaringer, både de personlige og de, der er kommet lokalområdet til gavn. Erfaringerne samles nu i sekretariatet, som planlægger forløbet i Sund By regí, som foregår fra februar til november – og afsluttes med en vidensdelende konference i december 2014. Interesseret? Følg linket ovenfor til Netværk for fællesskabsagenter, og meld din kommune til forløbet (både medlemmer og ikke-medlemmer af Sund By Netværket kan deltage). 

Old Oak Cook Book udformet af børn fra lokalområdet   Metode, aktiviteter og materialer præsenteres i Old Oak Community Centre.

 Efter en gåtur i lokalområdet, ledet af en CC, der havde taget et "turguide-bevis", blev der stillet op til fælles foto.

 


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503