Den sociale ulighed i sundhed holder fortsat godt fast i danskerne

Den sociale ulighed i sundhed holder fortsat godt fast i danskerne. Det viser Sundhedsstyrelsens nyeste rapport, som netop lanceres i dag.

I Sund By Netværket mener vi, at alle har ret til sundhed. Lige ret til sundhed, kræver differen­tierede indsatser.
Netop dét mål og de indsatser, er vi fælles om at dele og udvikle i Sund By Netværket: i et 0-100 års perspektiv. Vores knivskarpe temagruppemedlemmer leverer og deler på daglig basis eksempler på netop de gode kommunale sundhedsindsatser ”der virker” på vores vidensdelingsportal www.sundeborgere.dk. Men vi er ikke i mål!

For at kunne reducere uligheden i sundhed og løfte fremtidens sundhedsudfordringer, er det nødvendigt, at vi samarbejder! Udfordringerne skal løses med alle de andre fagligheder, der betyder noget for vores sundhed: uddannelses-, beskæftigelses-, social- og kulturområdet, blandt andre. Ellers ender vi med at løse problemerne for borgerne – i stedet for med borgeren!

Hvis vi som et samlet sundhedsvæsen skal nå de borgere, der for alvor er ramt af uligheden i sundhed, skal vi inddrage den kæmpe ressource, som borgerne selv, deres netværk og hele civilsamfundet rummer. Dét gør vi i Sund By Netværkets indsatser! Og netop fordi alle borgere ikke passer lige godt til en fast standard, skal vi skabe plads til, at vi løbende kan skabe løsningerne sammen med borgerne.

Find Sundhedsstyrelsens rapporter her.


kontakt

Otto Ohrt

Sundhedschef

Organisation
Aarhus Kommune

Telefon: 60 20 65 54

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503