Du kan nudge dig selv

Dansk netværk for nudging, I Nudge You, udsender ugentligt en mail med ideer til at bruge nudging i din hverdag – fx. hvordan du kan bruge nudging til at puffe dig selv i en sundere retning.

At nudge betyder at puffe – at gøre et bestemt valg mere tydeligt tilgængeligt, uden at fratage den der nudges sine valgmuligheder. Når man nudger sig selv, kan det fx. være ved at planlægge en bestemt vane. Hvis du ved, at du gerne vil afsted på en morgenløbetur starter du med at planlægge den dag og hvornår på dagen du vil afsted – fx fredag morgen efter jeg har fulgt min søn i skole. Allerede torsdag aften lægger du dit løbetøj frem så det er lige til at hoppe i næste morgen. Sådanne små puf kan faktisk være med til at øge sandsynligheden for at du rent faktisk kommer afsted.

Fristet? Prøv det! 

Læs hele artiklen om at nudge dig selv i Sundhed – det nye helsemagasin. Få flere ideer til at bruge nudging i det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde på plakaten "Sunde nudges" som Sund By Netværket udgav i januar 2013 – find publikationen her på hjemmesiden under Publikationer.   

 

 


Læs mere