Forårshilsen fra formanden

Jeg hedder Otto Ohrt, er 33 år og har til daglig ansvaret for vores sundhedsudviklingsenhed i Aarhus. Her arbejder vi med vores sundhedspolitik og den strategiske planlægning på tværs af forvaltningerne, når det gælder sundhedsfremme og forebyggelse.

Jeg bor i Åbyhøj i Aarhus med min kæreste Birgitte og vores datter Alva på et ½ år. Fritiden går med politik, sport som fodbold og tennis, og så er jeg muligvis den lystfisker, der fanger færrest fisk pr. fiskede time. Endelig står jeg gerne på mål for min passion for Melodi Grand Prix.

Jeg har altid været politisk engageret og kommer fra et hjem, hvor der blev diskuteret politik ved aftenbordet, og hvor bølgerne nogle gange kunne gå højt. I 2008 var jeg med til at stifte initiativet Lighed i Sundhed, der i de seneste år har dagsordenssat den stigende ulighed i sundhed.

Jeg glæder mig til, sammen med bestyrelsen i Sund By Netværket, at sætte nye temaer som eksempelvis medborgerskab på dagsordenen som en central del af sundhedsindsatsen. Vi skal have alle til at være en del af sundhedsindsatsen. Byplanlæggere, boligsociale medarbejdere, skolelærere osv. kan gøre en kæmpe forskel, hvis vi tør – offensivt – at gøre dem til en del af løsningen på sundhedsudfordringerneDet betyder også, at sundhedsudfordringerne ikke alene løses i sundhedsforvaltningerne, hvilket betyder, at vi skal være bedre til at tilbyde os på andre forvaltningsområder.

De gode idéer på tværs i kommunerne og i vores internationale netværk, glæder jeg mig til at kunne løfte ind til vidensinstitutionerne, og til vores mange samarbejdspartnere og politikere lokalt og nationalt. Politikerne skal ikke løbe tør for gode idéer og et nærværende indblik i den virkelighed, vi har sammen med borgerne. Den sundhedspolitiske dagsorden skal sættes yderligere i spil. For kun ved at skabe interesse for sundhedsområdet på tværs i det politiske landskab kan vi få de gode idéer, udfordringer og dilemmaer i spil – og opnå reelle resultater på sundhedsområdet!

Mange hilsner

Otto Ohrt

Formand


kontakt

Otto Ohrt

Sundhedschef

Organisation
Aarhus Kommune

Telefon: 60 20 65 54