Studietur om medborgerskab

PÅ studieturen skal vi møde chefer, strategiske sundhedskonsulenter og opleve projektteams fortælle om det konkrete samarbejde med de frivillige. Vi besøger tre byer; Stoke-on-Trent, Sheffiels og Manchester. Byerne vi besøger er medlemmer af det britiske Healthy Cities Network.

Med os rejser Jacqueline Albers Thomasen, chefkonsulent fra MacMann Berg. Hun faciliterer dagene med fokus på at konkretisere, hvordan vi kan lede velfærd under forandring bl.a. med afsæt i frivillige kræfter fra lokalsamfundet, og ud fra at skabe mere og bedre for færre midler. Deltagerne på turen får en grundig indføring i arbejdet med en styrkebaseret anerkendende tilgang til anvendelsen af frivillige i sundhedsarbejdet.

Storbritannien har en stærk tradition for frivilligt arbejde. Det viste afviklingen af OL i London 2012 med al tydelighed, men det viser sig også i dagligdagen uden mediernes fokus. Partnerskab og etableret samarbejde med civilsamfundet – både individer og foreninger – trives. Vi hører om både de gode og dårlige erfaringer, og sætter det i relief ift. den danske kommunale borgerinddragelsestradition, der inddrager på myndighedernes præmisser.

Læs programmet for turen.