Studietur til Norge

Sund By Netværket udgiver til december 2013 en lille pjece og to korte film om, hvorfor folkesundhed er langt mere end fravær af sygdom, hele kommunens ansvar og hvorfor det kan betale sig at fremme sundhed. Afsættet er et norsk initiativ, og som medlem af Sund By Netværket inviteres du med på studietur til Norge. Det norske nationale Healthy Cities Network Sunne Kommuner har de seneste to år fokuseret på øget forankring af lokalpolitisk ansvar af folkesundhed. Det er sket med hovedbudskabet om, at god folkesundhed er langt mere end fravær af sygdom, – det handler om at skabe livskvalitet og trivsel. Politikerne har trumfkortet på hånden: Folk jagter det, der er billigt, moderigtigt, behageligt og lovligt. Med disse virkemidler kan man påvirke borgernes adfærd, – og gøre det let at vælge sundt.

Program
Vi drager til Oslo nærmere bestemt Akershus Fylkeskommune, hvor Sunne Kommuners sekretariat holder til. Årstein Skjæveland, der er daglig leder af det norske netværk, tager imod og introducerer os til deres arbejde, gennemgår elementerne i konceptet, og vi høster deres erfaringer.
En af pointerne er formidling af konsekvenserne af forebyggelse i form af reparation frem for sundhedsfremme, og hvordan arbejder man med det lokalt. Det norske netværk involverede en kommunikationsekspert til opgaven, og Lasse Hamre fra produktionsselskabet K var konsulent på det norske koncept. Vi får to til tre timers lynkursus i de vigtigste værktøjer og pointer, som vi personligt kan anvende i arbejdet med at skabe øget forankring af folkesundhed blandt politikere og direktører.
Fælles middag om aftenen i Oslo, hvor vi også overnatter.
Dag to foregår hos Oppegård Kommune, – den første til at arbejde med det norske koncept ”Ta’ vare på velgerne dine”. Vi møder bl.a. folkehelsekoordinator Heidi Tomten, og får selskab af Ildri Eidem Løvås, som er udvalgsformand i Oppegård kommune. Hun var med til at udvikle det norske initiativ, og fortæller om arbejdet med at formidle budskabet til politiker-kollegaerne i byrådet.

Dato
D. 27. – 28. november 2013
Tilmeldingsfrist er d. 8. oktober.

Ved deltagelse får du
– Baggrund og indsigt i hvorfor og hvordan ”Ta’ vare på velgerne dine” blev til
– Bliver rustet til at arbejde med Sund By Netværkets udgave i forbindelse med de nye politikere og byråd i 2014
– Erfaringer fra arbejdet med ”Ta’ vare på velgerne dine”
– Lynkursus i de personlige værktøjer du kan anvende
– Mulighed for at drøfte ”What’s in it for me” med kernemålgruppen: en politiker

Læs mere udførligt program og tilmeld dig via arrangementet i kalenderen.  
Pris: 3000 kr, fly og hotel er IKKE inkluderet. Læs mere herom i programmet.