Sund By Netværket på vej til Ungarn

I dag flyver sekretariatschef, Ingunn S. Jacobsen og konsulent Johanne Biltoft Hansen til Ungarn for at deltage i dette års WHO Healthy Cities Business Meeting and Conference.

hc_logoÅrets møde foregår i Pécs, Ungarn og årets tema er “Building Healthy Cities: Inclusive, Resilient and Sustainable“. Her vil det danske Sund By Netværket være repræsenteret, samt vores medlemskommuner og danske Healthy Cities byer Frederiksberg, København og Horsens Kommune. Vores repræsentanter glæder sig til at udveksle erfaringer med repræsentanter fra alle egne af Europa, og få indblik i det løbende arbejde både lokalt, nationalt og internationalt igennem møder med andre koordinatorer. Der vil samtidig være mulighed for at få en masse ny viden med hjem om konferencens tema, ligesom WHO’s videre planer for netværket vil præsenteres.

Det danske Sund By Netværk vil bidrage med oplæg om vores tidligere projekt “Fællesskabsagenter“. Her vil resultater fra projektet blive præsenteret, ligesom de metodiske fremgangsmåder som blev udviklet undervejs også vil blive inddraget. Dette projekt bærer i høj grad præg af Sund By Netværkets DNA, hvorfor det er oplagt at tage med til denne internationale konferencer. Projektet blev til efter inspiration fra et lignende projekt i England, og derfor “tolket” til en dansk kontekst. Vi håber derfor, at kunne give idéer videre til vores partnerskaber udenfor Danmarks grænser, ikke blot om dette projekt, men også om vidensdeling på tværs af sprog og kulturer.

Jeg er utrolig glad for, at vi kan bidrage med vores erfaringer fra det danske Sund By Netværk. Dette understreger vigtigheden af vores vidensdeling på tværs af både kommunale grænser, men også landegrænser. Med dette oplæg, håber jeg at kunne inspirere andre netværk til at stjæle idéer på tværs af grænser ligesom vi gjorde i dette projekt. Samtidig glæder jeg mig til at blive inspireret af de andre gode oplæg på konferencen, samt give og få indblik i hvad de andre netværk, arbejder med i øjeblikket igennem vores møder med de andre koordinatorer“.

Årets business meeting og konference finder sted fra 1.-3. Marts 2017 i Pécs, Ungarn.


Læs mere


kontakt