T A K for skønne SBNdage!

Hindsgavl slot dannede i starten af ugen rammen om Sund By Netværkets 25 års jubilæumskonference. To dage med faglig inspiration, masser af netværk og socialt samvær i ualmindeligt smukke og velfungerende omgivelser.

Stifteren af Healthy Cities Network i Europa, Dr. Agis Tsouros fra WHO, fortalte om Sund By Netværkets fødsel, og om kampen for at få den sundhedsfremmende og forebyggende dagsorden på den lokale og politiske dagsorden i dels Europa og Danmark.

Aslottet

Professor Tine Curtis viste vej gennem den udvikling folkesundheden i Danmark har taget i netværkets 25-årige levetid. Ved et dyk ned i publikationer skabte Tine en historisk gennemgang af temaer og tendenser. Fra historie til højaktuel nutid: samskabelse. Den samskabende kommune med alt hvad det kræver af ledelse, fleksibilitet fra medarbejdere og modet til at følge energi og engagement. – Som Christa Breum Amhøj efterfølgende stillede skarpt på, krydret med praksiseksempler fra Assens og Gentofte. 

Apanel

Dagene bød også på inspiration fra Norge, der med deres nye folkehelselov sikrer en koordineret sundhedsindsats, samt en veloplagt politisk paneldebat om, hvordan vi her i Danmark kan lade os inspirere – og i det hele taget skubbe til prioriteringen af forebyggelse og sundhedsfremme. Nanna Mik-Meyer ruskede i vores positive selvbillede og huskede os på vigtigheden af hele tiden at være opmærksomme på, om vores stærke sundhedsfokus har en bagside. Og så fik vi et meget nærværende besøg af Esra, en modig og engageret borger, der gør en forskel.

Aesra

Sidst, men ikke mindst, tilbragte deltagerne en eftermiddag i høj sol på vandring rundt til Sund By Netværkets otte velforberedte temagrupper, der på hver deres sted i den smukke gamle slotshave, diskede op med en indføring i deres arbejde – og hvad man egentlig får ud af at være med i en temagruppe.

A mental hindsgavl

Og så var der selvfølgelig jubilæumsmiddagen med underholdning, taler, dansemusik … og fest. Tak for den!

Find alle indlæggene fra dagene her på Sund By Netværkets hjemmeside.

 


kontakt

Louise Dal

Chefkonsulent

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: 42450990

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503