Tak for Sund By Netværksdage 2017!

Sørup Herregaard dannede i starten af april rammen om Sund By Netværkets årlige netværksdage. To dage med faglig inspiration, masser af netværk og socialt samvær i smukke og velfungerende omgivelser.


Monika Kosinska fra WHO, indledte dag 1 med at fortælle om, hvorledes vi, de sunde byer i Danmark, kan arbejde med FN’s verdensmål og dermed medvirke til en global bæredygtig udvikling. Efterfølgende præsenterede Dr. Peter Goldblatt, University College of London, strategier for, hvordan man kan arbejde med ulighed i sundhed ved at se på tværs af determinanterne. Dina Von Heimburg, Næstformand i Sunne Kommuner, afrundede formiddagen med et blik på, hvordan et samarbejde mellem forskning og praksis har givet politisk medvind i Norge.

IMG_7428

Om eftermiddagen besøgte deltagerne Sund By Netværkets velforberedte temagrupper i herregårdens smukke have. Temagrupperne fortalte om deres arbejde – og hvad man egentlig får ud af at være med i en temagruppe. Med fornyet energi samles deltagerne igen i salen og genoptog teten fra tidligere på dagen. Med udgangspunkt i egen forskning berettede Tine Curtis, leder af Center for Forebyggelse i Praksis og forskningschef i Aalborg Kommune, om vigtigheden af et tættere samarbejde mellem forskning og praksis. Anna Palmdan, forsker fra Statens Insitut for Folkesundhed, afsluttede dagen med et oplæg om, hvordan naturen kan bruges aktivt i arbejdet med sundhedsfremme og forebyggelse.

IMG_7334

Anden dagen startede med et indlæg fra Bo Lidegaard, som med stor ekspertise fortalte om konsekvenserne ved globalisering og dets aftryk på uligheden i sundhed. Efterfølgende bød Vejle, Gentofte og Københavns Kommune ind med konkrete eksempler på, hvordan disse tre kommuner prioriterer og arbejde med sundhedsfremme og forebyggelse. Økonomiprofessor Kjeld Møller Pedersen fra Syddansk Universitet, forsatte herefter ved at give deltagerne et samfundsøkonomisk perspektiv på sundhed.

IMG_7389

Inden dagens sidste oplæg debatterede fem faglig engagerede personligheder, fremtidens udfordringer ved sundhedsfremme og forebyggelse. Med udgangspunkt i det kommende kommunalvalg, blev det diskuteret, hvorledes kommuner kan sikre en forsat prioritering og investering i området. Dagens sidste oplæg stod antropologen Dennis Nørmark for. Med en kritisk og humoristisk vinkel, satte han spørgsmålstegn ved, hvorfor vi overhovedet skal være sunde.

IMG_7468

Find alle indlæggene fra dagene her på Sund By Netværkets hjemmeside.

Læs desuden ‘avisforsiden‘ som er udarbejdet i forbindelse med netværksdagene. Her kan du dykke dybere ned i indholdet.