De 25% dårligst stillede mænd lever 10 år kortere end de 25% bedst stillede mænd – og forskellen er stigende. Omkring 6.000 mænd i Danmark dør årligt før de fylder 65 år. Disse mænd mangler også på arbejdsmarkedet.
Mange ufaglærte og enlige mænd bor i landdistrikterne, hvor der er kommuner med over 20% flere mænd end kvinder. Mænds psykiske lidelser er underdiagnosticerede og underbehandlede. Alle disse forhold gør, at der både for den enkelte kommune og på tværs af kommunegrænser ligger stor værdi i at deltage i og bruge et handlekraftigt netværk, der gør en forskel for mænds sundhed både i et samfundsøkonomisk og i et menneskeligt perspektiv.
Temagruppen vil arbejde for at lave relevante arbejdsgrupper, der beskæftiger sig med forskellige emner med det samme fortegn – mænd
I temagruppen vil vi arbejde sammen om at rette op på ulighed i sundhed med hensyn til mænd:
I temagruppen vil vi blandt andet udbrede sundhedsfremmende praksisser og viden i forhold til at skabe sundhedstilbud, der passer bedre til mænd og skaber længere og bedre liv for mænd. Derudover vil vi skabe stærkere kompetencer i det kommunale sundhedspersonale i forhold til mænds sundhed på tværs af kommunegrænser.
Ved inddragelse af både kommunale, regionale, statslige og private aktører er det muligt at styrke arbejdet med at lave målrettede aktiviteter og indsatser for at mindske uligheden i sundhed blandt kønnene.
Mie Møller Nielsen
Sekretariatschef
Organisation
Forum for Mænds Sundhed
Telefon: 20 30 15 89
Jan Alex Andersson
Specialkonsulent
Organisation
Sund By Netværket
E-mail: jaan@sundbynetvaerket.dk
Telefon: 29 66 65 49