Vi skal tro på de unge! – kronik af formand Otto Ohrt

“Ingen tvivl om, at de unge med deres besvarelse i den nye Sundhedsprofil sender en stærk besked. Vi kan ikke lukke øjnene for, at næsten hver fjerde af de danske unge mistrives!” Understreger Sund By Netværkets formand Otto Ohrt i en ny kronik. 


At investere i de unges trivsel er en investering, der både vil gavne de unge såvel som vores samfund.

“Sundhedsprofilen chokerer os, når vi ser på en ungdom, der så skarpt melder ud, at de mistrives. Men lad os undgå, at sundhedsprofilen bliver en selvopfyldende profeti, der tager sejheden ud af de unge. Lad os i stedet kigge indad og erkende, at vi hverken som kommunalt system eller som samfund har fået skabt de rammer, der sikrer et fælles ejerskab over for udfordringen.”, skriver formand Otto Ohrt i kronikken.

At unge trives og generelt er sunde har en betydning for om de eksempelvis gennemfører deres uddannelse. Uddannelse er afgørende for ligheden i sundhed, så på den måde hænger investeringerne sammen og er meget afhængige af hinanden. De unges trivsel skal derfor tages alvorligt!

Ved at give de unge magtens tilbage og give de unge lov til at inspirere os, kan ungdommen få mulighed for at vise, at den har mange af de løsninger som systemet desperat jagter.

Læs hele kronikken herunder. Bliv klogere på hvorfor og ikke mindst hvordan vi kan investere i de unges trivsel og generelle sundhed.


Læs mere


kontakt

Otto Ohrt

Sundhedschef

Organisation
Aarhus Kommune

Telefon: 60 20 65 54

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503