Månedens medlem – Billund Kommune: Vært ved årets Sund By Netværksdage

For første gang skal de årlige Sund By Netværksdage afholdes i Billund Kommune. Kommunen deltager aktivt i planlægningen, og vil bl.a. introducere deltagerene for fire forskellige og nyskabende indsatser i kommunen.

1_LEGO House from medium_res


Relationer og fællesskaber – Er det løsningen på de nye sundhedsudfordringer?  Sådan lyder overskriften for årets Sund By Netværksdage som afholdes i LEGO House i Billund Kommune. Fokus vil være på mental sundhed, og hvordan relationer og fællesskaber kan bidrage til at løse nogle af fremtidens sundhedsudfordringer. Vi ser det derfor som én af vores fornemmeste opgaver, at arbejde for at skabe de bedste rammer for kommunale forebyggelses- og sundhedsfremmeindsatser, der fremmer fællesskaber, brobygning og borgerinddragelse. Som løfter og inviterer – også de borgere, der ikke er blandt de mest ressourcestærke. Indsatser, der gør os alle sammen stærkere – sammen. Og giver alle muligheden for det gode liv.

Med netværksdagene i Billund, har kommunen aktivt deltaget i planlægningen af dagene. På førstedagen skal deltagerne møde Billund Kommune igennem fire forskellige indlæg, hvor deltagerne skal ud og se og høre om kommunens indsatser og tiltag. Kommunen kan mødes i:

a) Skulpturpark Billund: I natursmukke opgivelser skal deltagerne rundt og se de 19 skulpturer. På den 1,3 km. lange gåtur bliver deltagerne introduceret for de enkelte skulpturer, og hvilken betydning de har for livet i Billund.

b) Samskabelse med børn, unge og natur: Med en titel som børnenes hovedstad, er samskabelse med børn og unge, en værdi der er dybt funderet i Billund Kommune. Deltagerne skal på denne tur høre om, hvordan Billund Kommune aktivt arbejder med samskabelse med børn og unge, om brugen af naturen.

c) På dette tredje indlæg, skal deltagerne høre leder af sundhedsstaben i Billund Kommune, Lene Bruun, fortælle om, hvordan kommunen med Rickshaws og fysisk aktivitet skaber generationsmøder mellem bedsteforældre og børnebørn.

d) Det fjerde indlæg byder på et oplæg om, hvordan kommunen sammentænker kultur og sundhed. Deltagerne skal her høre om kommunens erfaringer, og hvordan man tilrettelægge arbejdet på tværs af de to forvaltninger.

På andendagen  får Billund Kommunes kommunaldirektør Ole Bladt-Hansen lov til at debattere om, hvordan vi sikrer os, at “samskabelse ikke blot bliver en reproduktion af uligheden”. Her får han sekslab af bl.a. Steen Hildebrandt, formanden for Psykiatrifonden og Fredericia Kommunes kommunaldirektør.

Sund By Netværksdagene byder derudover på oplæg fra bl.a. Sundhedsstyrelsen, Statens Institut for Folkesundhed,  WHO og Steen Hildebrandt.
Se program for dagene herunder.

Program
Tilmeld dig


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503