Ny plakat til alkoholkampagne

Der er nu tilføjet en ny plakat til vores alkoholkampagne, Alkohol spiller en rolle i de flestes liv – Derfor spørger vi til alkohol her.

til web

Sund By Netværkets Alkohol temagruppe har udviklet plakater til brug på kommunernes jobcentre, i Ungdommens uddannelsesvejledning, i sundhedscentre, i plejecentre eller i andre afdelinger og institutioner, hvor byens borgere har kontakt med kommunens medarbejdere. Seks mennesker i forskellige aldre pryder de seks plakater, for mennesker med alkoholproblemer findes i alle aldersgrupper og blandt begge køn.

Der går ofte mange år før borgere med alkoholproblemer tager imod et tilbud om hjælp. Vi ved, at hvis en medarbejder spørger motiverende og empatisk ind til brug af alkohol, så kan det motivere storforbrugere til at skære ned på glassene, og mennesker med problemer til at sige ”ja tak” til hjælp. Der kan imidlertid være mange barrierer for at spørge til alkohol for kommunens medarbejdere. Nogle medarbejderne oplever, at det er vanskeligt at spørge til alkoholforbruget, fordi alkoholproblemer er forbundet med skyld og skam. Hensigten med plakaterne er at lette opgaven med at spørge ind til alkohol for kommunens medarbejdere.

Teksten lyder: Alkohol spiller en rolle i de flestes liv – derfor spørger vi til alkohol her. Plakaterne synliggør og almengør, at medarbejderne på en given afdeling i kommunen stiller spørgsmål til øl, vin og spiritus.

 

Bestil de trykte eksemplarer af de seks plakater.

Download plakaterne som pdf.

Få tilsendt plakaterne som trykklar fil med plads til kommunelogo.


Læs mere


kontakt

Anna Trolle Bendtsen

Organisation
Frederiksberg Kommune

Telefon: 28985415