Ny publikation om rekruttering til rygestop

Sund By Netværkets temagruppe Tobak har lanceret det nye tobaksmateriale “Very Brief Advice – Meget kort rådgivning om rygestop” skal hjælpe kommuner til rekrutteringen til deres rygestoptilbud.

Udklip

Very Brief Advice (VBA) er en engelsk metode som er ved at blive udbredt i de danske kommuner og sygehuse. Det er et enkelt værktøj for frontpersonales i deres møde med borgere, der ryger. Det er en rekrutteringsmetode, der bygger på viden om at de fleste rygere ønsker at stoppe, og derfor kan være modtagelige overfor konkrete tilbud om rygestop. VBA kan indarbejdes i det daglige arbejde hos frontpersonalet på jobcentre, ved fysioterapi, ved hjemmebesøg m.m. I en travl hverdag kan være tidskrævende at forholde sig til borgerens rygning, men VBA tilbyder en enkel og nænsom måde at gøre borgeren opmærksom på kommunens hjælp til rygestop.

Metoden giver mulighed for rådgivning om rygestop på blot 30 sekunder ud fra tre pejlemærker: Spørg – Rådgiv – Henvis. Frontpersonalet vil opleve at mange takker nej, men formålet er at møde borgeren anerkendende og gøre opmærksom på mulighederne for hjælp. Dette kan sætte tanker i gang hos borgeren og bidrage til fremadrettede rekruttering. Med en positiv og støttende tilgang, undgår frontpersonalet at fremstå belærende, hvilket mange borgere møder, når de bliver spurgt til rygning. Dette kan medvirke en videre åben indstilling til rygestoptilbud.

Download eller bestil materialet her.


Læs mere


kontakt

Henrik Borggren

Partnerskabskonsulent

Organisation
Køge Kommune

Telefon: +4529337096