Sommerhilsen fra sekretariatet

Sommeren er ved at være over os, og inden Sund By Netværkets sekretariatet ferielukker i ugerne 28, 29, 30 og 31 skal vi lige runde et begivenhedsrigt forår 2017 af – og se frem mod et godt efterår.

CBFAF632


Igen, i foråret, har Sund By Netværket markeret sig som vigtig spiller i det sundhedsfremmende og forebyggende arbejde både i ind- og udland. Dette blev understreget ved vores deltagelse i WHO Healthy Cities Business Meeting and Conference i Pecs, Ungarn, samt ved Danske Regioners invitation til rundbordssamtaler om den fremtidige forebyggelse i Danmark. I netværket fik vi afholdt nogle særdeles vellykkede Sund By Netværksdage på Sørup Herregård i Ringsted, ligesom vi også var deltagende ved både de norske og de svenske netværksdage. Også på Folkemødet var Sund By Netværket synligt. Her deltog vi i debatter om mænds sundhed og sundhedsjournalistik, mens vi selv inviterede til debat i Det Fælles Sundhedstelt om unges trivsel. Derudover arrangerede vi gøgleri, morgenyoga og fik sat farvede klovnenæser på en masse folkemødedeltagere med ABC for mental sundheds enkle og vigtige budskab “Gør noget aktivt – Gør noget sammen – Gør noget meningsfuldt”.

Alle der var med til Netværksdagene på Sørup Herregård kunne på rundturen i parken se, hvorfor temagrupperne er netværkets DNA. Temagruppernes generøse deling af ideer og metoder gav masser af inspiration. Der er i foråret blevet afholdt temagruppemøder i Nordjylland og Sønderjylland, Fyn og Sjælland, samt Bornholm. Temagrupperne har også været produktive på publikationssiden: Året startede ud med udgivelsen af “Støt dit barn i at være aktiv” plakater og foldere, som blev til i et samarbejde mellem temagruppen Fysisk Aktivitet og Sundhedsstyrelsen. Derudover har vi nu seks alkoholplakater udgivet under overskriften “Alkohol spiller en rolle i de flestes liv – vi spørger til alkohol her”. Senest kom også tobaksgruppens VBA-pjece i tryk, den handler om hvordan vi kan rådgive om rygestop – kort og effektivt.

Sidst, men slet ikke mindst blev Sund By Netværkets “Strategi 2017-2020” lanceret. Strategiens 4 hovedområder er Styrket faglighed, Sundhed i alle politikker, Lighed i sundhed og Strukturel forebyggelse – fordi vi i Sund By Netværket er generøse, vi baner nye veje, vi ser borgerne som lige forskellige og vi skaber fundamentet for det sunde valg.

Læs mere om alle vores aktiviteter fra foråret nedenfor.

På et tidspunkt bliver sommer til efterår. Hen over sommeren og frem til 22. september er Uffe Nymark Breum formand for Sund By Netværkets bestyrelse mens Otto Ohrt er på barsel. Ingunn S. Jacobsen er fortsat konstitueret sekretariatschef mens Charlotte Iisager Petersen er på barsel – Charlotte vender tilbage 1. november.

I august er Sund By Netværket med til Nordisk Folkesundhedskonference, hvor vi er vært ved flere workshops. Udover mange særdeles spændende temagruppemøder i efteråret 2017, er Sund By Netværket også medarrangør af temadage om “røgfri fremtid”, samt om ABC for mental sundhed. Sund By Netværkets årlige koordinatordage løber af stablen d. 23.-24. november, så sæt allerede kryds i kalenderen nu.

Med ønske om en rigtig god sommer til alle – tak for godt samarbejde på kryds og på tværs – vi glæder os til mere af det samme til efteråret.

De bedste sommerhilsner fra

Sund By Netværkets sekretariat.


Læs mere


kontakt

Louise Dal

Chefkonsulent

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: 42450990