Netværk for innovationsagenter (AFSLUTTET)

26 kommuner og 28 projekter. 70 innovationsagenter har afsluttet Sund By Netværkets workshop og action learning forløb om implementering af Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker.


Katalog med 28 innovative projekter

Netværk for innovationsagenter version 1.0 er afsluttet, da innovationsagenterne mødtes sidste gang i september 2013. Fire mødegange med bl.a. netværk, pitch, specifikation, målgruppe, skalering, vurdering af effekt af eget projekt samt en seriøs omgang personligt lederskab er drøftet, diskuteret og arbejdet med.
Projektkataloget har taget sin form, og findes nu i en opdateret version med pitch, specifikation og projektstatus. Det indeholder 28 innovative projekter med fokus på at omsætte Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker til konkret handling. Klik dig videre til kataloget: Projektkatalog for innovationsagenter (pdf)


Inspirationsguide for innovationsagenter

Hverdagsinnovation kan gribes an på mangfolding vis. Netværk for innovationsagenter har fået en række værktøjer, modeller og metoder præsenteret, som er sammensat og valgt efter erfaringerne pilot-projektet i Sund By Netværket i 2011-12 med syv ældre- og sundhedschefer. Klik dig videre til inspirationsguiden, hvor de fem dogmer, som agenterne tog afsæt i, præsenteres: Inspiration for innovationsagenter (pdf)
De fem dogmer:
– Flyv under radaren
– Pitch din idé
– Prøv med en prototype
– Åbn dit personlige lederskab
– Samarbejd på tværs

Om projektet

Netværk for innovationsagenter var et fire-dages kursusforløbet med fokus på at igangsætte og accelerere implementeringen af forebyggelsespakkerne i danske kommuner med fokus på at øge kommunernes evne til praktisk innovation og projektarbejde på sundhedsområdet i et tværsektorielt samarbejde. Projektet fik finansiel støtte fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

Efter hver kursusgang er der lavet en opsamling omkring dagens læring. Opsamlingen er samlet i tre artikler, som giver et indblik i kursets fremdrift og metoder. På første dagen i april 2013, fik deltagerne en introduktion til innovation og de værktøjer der bruges i forløbet. Læs artiklen:

90 INNOVATIONSAGENTER INDTAGER DANMARK

På anden dagen i maj 2013 var der fokus på innovationsagentens personlige lederstil med bl.a. stemmeføring, udstråling og overbevisende fremtoning. Læs artiklen:

INNOVATIONSAGENTENS PERSONLIGE LEDERSKAB

Tredjedagen i juni 2013 havde fokus på sparring! Dels individuel sparring til projektet fra konsulenterne fra Blå Himmel og dels sparring fra de øvrige deltagende innovationsagenter. Læs artiklen:

SPARRING ACCELERERER INNOVATIONEN

Den fjerde mødegang resulterede i inspirationsguiden, som også indgår i projektets evaluering, der også fremsendes til Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse, – når den er klar.


Værktøjer og slides

Netværk for Innovationsagenter har tilknyttet tre konsulenter fra Blå Himmel (læs mere om konsulenterne). Konsulenterne arbejder med en række værktøjer som bruges i “start-up” virksomheder, og innovationsagenterne fik introduceret disse værktøjer på første kursusdag. De har efterfølgende hjemme arbejdet videre med metoderne, og bruger dem til at blive helt skarpe på deres eget projekt. Især PITCH-værktøjet bruges til at kunne formulere projektet

kort og præcist (fx i en elevatortale). Se inspirationsguiden.

Tjek ideerne fra oplægholdernes slides – hhv. Blå Himmels slides om innovation og værktøjer i projektet (dag 1) og hverdagsinnovation og personligt lederskab – reflektion og perspektiv (dag 4) og Roxana Kias slides om det personlige lederskab.


Fakta

De 70 innovationsagenter var fordelt på to hold i hhv. øst og vest. Hvert hold mødtes fire gange fra kl. 10-16.
København – Vanløse Kulturstation den 9. april, 15. maj, 14. juni og 26. september 2013.
Kolding – Kolding Uddannelsescenter den 10. april, 16. maj, 13. juni og 27. september 2013.

Der var deltagelse af både netværkskommuner og ikke-medlemmer, og det er første gang netværket afholder en så stor aktivitet hvor der også har været inviteret ikke-medlemmer. Det var et krav fra Sundhedsministeriet, og en kærkommen lejlighed til at (be)vise overfor ikke-medlemmer, at fællesskabet i Sund By Netværket har en værdi. 


kontakt

Charlotte Iisager Petersen

Sekretariatschef

Organisation
Sund By Netværket

Telefon: +4524804503