Året der gik – 2016

Det nye år bringer refleksion over det forgangne – og meget begivenhedsrige – år 2016. Sund By Netværket kunne fejre 25 års jubilæum og vores aktiviteter nåede vidt og bredt omkring.

DSC_0001

 

Vi formåede i det forgangne at komme rundt i de fleste egne af det danske land med temagruppemøder og workshops. Højdepunkterne var bl.a. opstarten af de nye temagrupper Dokumentation og Evaluering, Netværk for Sundhed og Lokalsamfund samt genopstarten af vores temagruppe Faldforebyggelse, som blevet skudt i gang med relanceringen af vores publikation om forebyggelse af ældres faldulykker. Mange medlemmer, ligesom medarbejdere i Sund By Netværket husker specielt Sund By Netværksdagene på Hindsgavl Slot som et mindeværdigt arrangement. Her fik vi fejret jubilæet med manér. 2016 blev også året, hvor vi sat gang i mange nye projekter. Naturens Rige fik afholdt sine to første workshops i efteråret, mens det store australsk-inspireret ABC-projekt også blev skudt i gang i det sidste halvår. I foråret startede vi tobaksprojektet Rygestop på dit sprog op. Og så afholdt vi mod udgangen af året den store afslutningskonference for LAKS-projektet, hvor vi stadig har beskrivelsen af resultater og nye fremadskuende materialer til gode i 2017.

Ligesom vi, i Danmark, nåede langt omkring, havde vi også mulighed for at udbrede kendskabet til vores netværk udenfor landets grænser. Et fælles foredrag i FN-Byen med programlederen af WHO’s Healthy Cities Network understregede vores tætte samarbejde i WHO-netværket, ligesom vores næstformands åbning af Folkehelsedagene i Bodø, Norge cementerede vores stærke bånd til den norske søsterorganisation, Sunne Kommuner. Endvidere var vi i efteråret repræsenteret i forskellige sammenhænge i både Slovenien og Italien. Henrik Borggren var til stede, da det slovenske Parliament vedtog en ny rygelov, mens Ingunn S. Jacobsen debatterede borgerinddragelse i Rom på invitation fra den danske ambassade.

Det er også med et smil på læben vi husker tilbage på vores tur til folkemødet 2016, som vil blive gentaget 17. juni 2017, og vi glæder os til endnu en tur til Bornholm.

Tak for et fantastisk jubilæumsår i 2016 til medlemmer og samarbejdspartnere. Vi glæder os meget til det videre arbejde i 2017 for folkesundheden.

Læs om årets højdepunkter nedenfor.


Læs mere


kontakt