Sommerhilsen fra formanden – tilbage fra ferien

Vi er tilbage efter en god sommerferie, og er i fuld gang med planlægningen af efterårets spændende aktiviteter i Sund By Netværket

OTO_sociale_medier_044A8846

 

Momentum for Sund By Netværket

“Vi oplever lige nu stort fokus på sundhedsfremme og forebyggelse og stor anerkendelse for det arbejde Sund By Netværket bidrager med på området – både fra vores medlemmer hvor flere nye kommer til, blandt vores samarbejdspartnere og i det sundhedspolitiske landskab” indleder formanden for bestyrelsen Otto Ohrt. “Og det glæder mig, at det flotte arbejde vores medlemmer laver bliver værdsat og har betydning for danskernes sundhed”.

Der tegnede sig et endnu skarpere billede af, at Sund By Netværkets stemme er betydningsfuld i debatten omkring danskernes sundhed, og både bestyrelsen og temagrupperne arbejder på flere strenge for netværkets synlighed.

Der er fx en lang række spændende temagruppemøder i kalenderen for efteråret – men også konferencer og nye projekter står for døren. Er du nysgerrig på, hvilke møder der kunne være interessante for dig at deltage i, så kig nærmere i vores kalender, hvor du kan tilmelde dig.

 

Konference – Det gode liv med ABC for mental sundhed

ABC for mental sundhed afholder, sammen med Sund By Netværket, en konference den 5. september i Vejle. Her kan du blive inspireret til det kommunale arbejde med mental sundhed: få ny viden, og høre om de erfaringer der er hentet på tværs af kommuner, foreninger og organisationer i arbejdet med ABC for mental sundhed.

Mental sundhed er alt det, der gør livet værd at leve – at vi trives og har det godt. Det har vi et fælles ansvar for. Vores mentale sundhed og trivsel skabes nemlig i fællesskab med andre – hvor end det måtte være. Konferencen henvender sig til både foreninger, organisationer, kommuner, boligforeninger, frivillige, og alle andre med interesse for mental sundhed. Du kan stadigvæk nå at tilmelde dig dagen.

 

To nye projekter – og du kan være med!
“I Sund By Netværket er vi kendt, og anerkendte for, at eksperimentere med nye metoder – og generere ny viden. Det gør vi igen, og inviterer netværkets medlemmer til at være med” siger Otto Ohrt. Til september skyder vi to nye projekter i gang. I projekt Byens Rum – livet mellem husene, skal vi i syv kommuner arbejde med at støtte og/eller udvikle stærke og robuste urbane fællesskaber. Projektet tager udgangspunkt i modellen The Place Standard Model, hvor vi vil kortlægge eksisterende ressourcer og fællesskaber i de lokale boligområder. I projekt Krop og bevægelse i Naturens Rige, skal vi i otte kommuner bruge naturen som arena for samskabende sundhedsfremmeindsatser på tværs af afdelinger, forvaltninger, borgere og eksterne aktører. Med projekt Krop og bevægelse i Naturens Rige ønsker Sund By Netværket at anspore kommunerne til i højere grad at udnytte naturens sundhedsfremmende potentiale til at fremme borgernes trivsel, og derigennem både den mentale og kropslige sundhed.

Det er stadig muligt at være med i projekterne, se mere på vores hjemmeside.

 

Nye temagrupper – Det gode unge liv og Seksuel sundhed.

“Der er virkelig godt gang i temagrupperne – og stor interesse for nye emner. Derfor kan vi i dette efterår byde to nye temagrupper velkommen. Det bliver spændende at følge deres arbejde og begge dagsordener er virkelig relevante og oppe i tiden” udtaler Otto Ohrt om Sund By Netværkets to nye temagrupper.

“Jeg ser frem til endnu et inspirerende efterår for Sund By Netværket, og glæder mig til at møde både medlemmer og samarbejdspartnere henover resten af 2018” slutter Otto Ohrt.


kontakt

Otto Ohrt

Sundhedschef

Organisation
Aarhus Kommune

Telefon: 60 20 65 54